Aktuální tipy a fotografie z Jižní Moravy najdete také na oficiálním profilu .

...

...

...

...

...

Vyberte si Váš cíl cesty

Destinace: Znojemsko

Naše rodinné vinařství, které bylo založeno roku 1979 se nachází v obci Nový Šaldorf, nedaleko historického města Znojma a spadá tedy do Znojemské vinařské podoblasti.

Tradice vinařství E.Mi.vino se začala psát už v roce 1945, kdy ji založili rodiče dnešních majitelů – Emilie Blahůškové (rozené Špalkové) a jejího manžela Miroslava Blahůška. Manželé Blahůškovi vyrábějí víno již od roku 1979, ale přelomovým se pro ně stal rok 1992, kdy se rozhodli založit soukromé rodinné vinařství a pojmenovali ho E.Mi.vino A proč právě E.Mi.vino? E. – Emilie, Mi. – Miroslav a vino... Vinařství patří mezi zakládající členy Cechu vinařů Nový Šaldorf, který vznikl v roce 2003 a je také členem sdružení Šaldorfské sklepy.

Vinařství hospodaří v 70 metrů dlouhém pískovcovém sklepě starém více než 300 let, který se nachází v hloubce zhruba 15 metrů s konstantní teplotou 11 °C. Sklep má díky stálé teplotě a vlhkosti ideální podmínky pro výrobu a skladování vín. Nachází se v samém centru obce v tzv. sklepní uličce Modrácká. Vína jsou připravována tradičními postupy prověřenými generacemi, čistě přírodní cestou bez použití kvasinek, enzymů a řízeného kvašení. Všechna vína prochází laboratorními testy a jsou schválena Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí v Brně. K výrobě vín se používají jen ty nejkvalitnější hrozny pocházející z okolních viničních tratí Znojemské vinařské podoblasti. Ve vinařství nabízí výhradně přívlastková vína (pozdní sběr, výběr z hroznů a výběr z bobulí).

 

NABÍDKA VÍN S MOŽNOSTÍ OBJEDNÁNÍ ONLINE >>

 

Kontakty

Sklep Nový Šaldorf 121/S

671 81 Znojmo

mobil: 607 527 983774 828 584

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

www.emivino.cz

 

Kde nás najdete: Sklep vinařství E.Mi.vino se nachází v centru obce Nový Šaldorf v tzv. sklepní uličce Modrácká.

Ze Znojma (silnice E59, 38) sjezd na silnici č. 413 směr Hnanice a Retz. Asi po 1,5 km u dřevěného altánu odbočit doleva a hned doprava.

Sklep 121/S se nachází před budovou Agrodružstva.

GPS souřadnice: 48.8261897N, 16.0581144E

Design by GOLDEN ORANGE s.r.o.

Ochrana osobních údajů

No Internet Connection