Aktuální tipy a fotografie z Jižní Moravy najdete také na oficiálním profilu .

Vyberte si Váš cíl cesty

Destinace: Znojemsko

Současnost obce Hrádek představuje zejména její samostatné období  v nových, svobodných podmínkách po roce 1989. 

 

Ve změněných podmínkách se obec Hrádek začala rozvíjet v duchu nových možností. V roce 1990 bylo vybudováno nákupní středisko, v roce 1996 plynovod. V současné době je vybudována v polovině obce splašková kanalizace a ČOV za účasti obcí Jaroslavice, Hrádek a Dyjákovice. 

Obec Hrádek se v současné době snaží vytvořit příležitost bydlení pro občany, z tohoto důvodu vystavila obec v loňském roce za pomoci SFRB výstavbu 12-ti bytových jednotek pro příjmově vymezené osoby. Byty byly ihned po kolaudaci obsazeny nájemníky. Postupně se začíná s úpravami v okolí nových bytů. V současné době se také připravují pozemky na výstavbu dalších bytů, teď již do osobního vlastnictví. Změnou územního plánu č. 1, kterou odsouhlasilo v roce 2005 ZO,  se začaly připravovat pozemky na výstavbu rodinných domků, tzv. lokalita za mlýnem. V současné době jsou nachystané 4 stavební pozemky, na kterých se již začíná stavět. 


Každý rok je provedena vyměněna části vodovodního řadu za pomoci VaK Znojemsko. Obec se také snaží postupně  opravovat  komunikace poničené kanalizací. V roce 2005 byla dokončena výstavba nového chodníku od křižovatky k telefonní budce, který navazuje na chodník ke škole. V roce 2006 se provádí výstavba chodníku od školy k Sokolovému, který má zajistit větší bezpečnost dětí při chození ze školy. Obec Hrádek se také připravuje na II. etapu kanalizace.  


Obec se zaměřuje i na zvelebování obce,v roce 2005 byl upraven park u obchodu, v roce 2006 jsme se zaměřili na park u pošty, který byl opraven za pomoci dotace od Jihomoravského kraje. Aby obec vypadala hezky, je potřeba hodně práce, takže obec využívá nabídky úřadu práce a sezóně zaměstnává veřejně prospěšné pracovníky, kteří mají velký podíl při udržování obce. Samozřejmě k líbivosti obce přispívají i sami občané, kteří si udržují okolí domů a na některé zahrádky a domky je radost pohledět. Jsme rádi, že takových domů je v Hrádku čím dál víc.

Virtuální prohlídky

 

 

 

 

Zobrazit všechny prohlídky >>

 

Kontakty

Hrádek č.p. 16

671 27 Hrádek u Znojma

IČ: 00292869

DIČ: CZ00292869

tel. kancelář: 515 275 186

 Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

https://www.obec-hradek.cz/

Design by GOLDEN ORANGE s.r.o.

Ochrana osobních údajů

No Internet Connection