Aktuální tipy a fotografie z Jižní Moravy najdete také na oficiálním profilu .

...

...

...

...

...

Vyberte si Váš cíl cesty

Destinace: Znojemsko

Firma Vinea Znojmo byla založena v roce 1993 Ing. Mojmírem Vychodilem CSc. Vlastníme 58 ha vinic a všechny naše vína pochází z vlastních hroznů. O vinice pečujeme s nejvyšší péčí, protože hrozny jsou základem pro kvalitní víno. Naše vinice jsou vedeny v Integrované produkci, díky které můžeme prohlásit, že jsme šetrnější k životnímu prostředí.

 

Roku 1995 byl naší firmou zakoupen kopaný sklep v Novém Šaldorfu. Sklep je vykopán v gotickém stylu, v pískovcové hornině obsahující vysoké množství jílovitých částic. Náš sklep je dlouhý 65 m, má dvě souběžné chodby a sahá do hloubky až 20 m pod zemský povrch. V těchto místech se drží stálá roční teplota, která je vynikající pro zrání našich vín. Povrch sklepních stěn je pokryt ušlechtilou sklepní plísní Cladosporium cellare jenž tvoří černé povlaky na stěnách, sudech i archivních lahvích. Tato plíseň dokáže udržovat stejnoměrnou vlhkost ve sklepních prostorách. Při nadbytku vlhkosti naroste a pohltí vzdušnou vlhkost, v opačném případě vlhkost uvolňuje.

Po roce 1995 byla změněna naše strategie výroby. Zaměřili jsme se na modernizaci sklepních prostor i výrobního zařízení, byl pořízen nový šetrný mlýnkoodstopkovač, pneumatický horizontální lis a nerezové nádoby pro tvorbu vyšších hygienických standardů. Pro zrání našich vín využíváme dubových i akátových dřevěných sudů. Naše vína kvasí velice pomalu díky nízkým sklepním teplotám. Dlouhým kvašením při nízkých teplotách dochází k tvorbě vyššího množství aromatických látek ve výsledném víně a proto si v pohodlí svého domova či u nás na řízené degustaci můžete vychutnat naše vysoce aromatická, lehká a příjemně pitelná vína z našich Znojemských vinic.

https://www.vinarstvimemento.cz/

Design by GOLDEN ORANGE s.r.o.

Ochrana osobních údajů

No Internet Connection