Aktuální tipy a fotografie z Jižní Moravy najdete také na oficiálním profilu .

...

...

...

...

...

Vyberte si Váš cíl cesty

Destinace: Znojemsko, Retz

Jako největší muzeum jukeboxů a pinballů se Terra Technica věnuje velmi specifickému tématu každodenní kultury. 

Věcem, které sloužily výlučně k zábavě, rozptýlení a uspokojení herních instinktů. Proto se na ně starší generace dívají s podezřením.

Dnes se jedná o relikty zapomenuté doby, kterou v muzeu Terra Technica znovu oživujeme. Malé technické zázraky s mechanickými, elektrickými a elektronickými vnitřnostmi. Více než 850 exponátů od roku 1880 až po současnost prezentuje kompletní vývoj automatických hudebních přehrávačů. Přesně tak, jak lidé toužili automatizovat hudbu.

Jukebox-Hero a Pinball Wizard

Prožijte cestu časem skrze dobrodružný svět umění na ploše větší než 8500 m2. V šesti sektorech zažijete barevnou a vzrušující expozici plnou automatů, které od roku 1880 až dodnes formovaly kulturní vývoj. Muzeum Terra Technica je s více než 850 jukeboxy, 250 flippery a 500 videohrami světově jedinečné.

K tomu připočtěte sběratelské kousky, o kterých dříve snilo každé dítě a ještě dnes o nich dospělí vypráví svým potomkům. Jako příklad uvádíme originální Batmobil a spousta superhrdinů v životní velikosti.

Pokrok v oblasti zábavy

Sledovat a učit se pozorováním. Jedná se o nejlepší způsob, jak poznat téma kinematografie („Jak se obrázky naučily hýbat“) a audia („Jak zvuk opustil konzervu“). V těchto částech srozumitelně vysvětlujeme technický pokrok v oblasti obrazu a zvuku na reálných exponátech.

Edisonův fonografický cylindr byl prvním hudebním automatem na mince a před více než 100 lety předurčil cestu k úspěchu. Všechna zařízení jsou návštěvníkovi představována fascinujícím způsobem. Volně stojící exponáty umožňují detailně poznat, jak konstruktéři formovaly své myšlenky do reálné podoby.

Hlavní devizou bylo motto „Cesta je cíl“. Svou hudební desku jste si mohli vybrat po stisknutí knoflíku a vhození mince. Pokud to bylo možné, výrobci neporušovali patenty, což vedlo k unikátním konstrukcím, které se jen tak nevidí.

Nejznámějšími producenty byla velká jména jako Wurlitzer, Seeburg, Rock-Ola, AMI a Mills.

 

Hosté mohou své zážitky z prohlídky vstřebávat ve stylovém prostředí originálního Diner Baru a Vinyl Restaurantu. Nabízíme jim unikátní možnost zažít životní styl Ameriky 50. a 60. let.

Kontakt

Přímo v Excalibur City

Chvalovice – Hatě 194

669 02 Znojmo

Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.

Recepce: +420 770 105 013

https://www.terratechnica.info/cz

 

csm maps CZ male 35123f8e20

Design by GOLDEN ORANGE s.r.o.

Ochrana osobních údajů

No Internet Connection