Aktuální tipy a fotografie z Jižní Moravy najdete také na oficiálním profilu .

Hotely a penziony

Tipy pro Vaše pohodlné ubytování na Jižní Moravě.

Vinařská turistika

Ti nejlepší vinaři z Jižní Moravy.

Cykloturistika

Cyklovýlety pro pohodovu turistiku vinicemi.

Rekreace a zábava

Pohoda u vody a zábava pro Vás a vaše děti.

Historie a kultura

Objevte kouzlo historie Jižní Moravy.

Vyberte si Váš cíl cesty

Destinace: Vranovsko

Rodinný hotel Vranov je ideálním objektem pro ubytování na Vranovské přehradě a v historickém měste Vranov nad Dyjí.

 

Nalézá v prvním pásmu Národního parku Podyjí. Nádherná a nedotčená příroda, blízkost nespočtu atraktivních míst a rozsáhlé možnosti ostatního sportovně-rekreačního, ale i kulturního vyžití, jsou hlavními důvody proubytování u Vranovské přehrady a Vranova nad Dyjí v rodinném hotelu Vranov. 

Vranovský region je charakteristický nejen krásnou přírodou utvářenou především řekou Dyjí, která dala této oblasti jméno (Podyjí), ale i dostupností velkého množství atraktivních historických míst.  Malebné lesní porosty přímo vybízejí k dlouhým procházkám, nebo cyklovýletům, pro něž je region v okolí Vranovské přehrady jako stvořený.

Samotný Vranov nad Dyjí, kulturně-historické centrum regionu, je znám rozsáhlou historií a pohostinností. Přímo v centru městečka naleznete Státní zámek Vranov a v nejbližším okolí hrad Bítov (12km), zříceninu hradu Corštejn (8km), nejmenší rakouské město Hardegg (13km), zříceninu Nový hrádek, známou svojí ojedinělou vyhlídkou na meandry Dyje a nespočet jiných. Na všechna místa vedou cyklotrasy, včetně Vranovské přehrady, která je od penzionu vzdálená asi 3 km.

Hotel Vranov se nachází přímo na cyklostezce vedoucí národním parkem, a proto je ideálním místem pro start vašich nepoznaných cyklotras v Podyjí. Cykloturistika je vůbec doménou regionu, z velké části i díky existenci  stále oblíbenější Vinařské stezky, vedoucí přes Znojmo až do Vídně. Naše zařízení je od letošního roku součástí rozsáhlé cyklistické sítě "Cyklisté vítáni", jehož členy se stávají především ta zařízení, která splňují vhodná kritéria pro náročnější skupiny cyklistů a turistů. Důležité je také neopomenout rozmach silniční cyklistiky, o kterou se zasloužila mimo jiné skupinka Brněnských cyklistů COSS Brno, kteří pořádají prestižní závod v okolí moravského krasu jménem Liechtenstein-tour. Rozmach silniční cyklistiky náš podnik podporuje sponzoringem tohoto významného závodu.

https://www.hotel-vranov.cz/

Design by GOLDEN ORANGE s.r.o.

Ochrana osobních údajů

No Internet Connection